top of page

Mekong Bobtail

Mekong Bobtail

Mekong bobtail on Thaimaan seudulta kotoisin oleva kissarotu, joka sai vuonna 2004 World Cat Federation-liiton virallisen kissarodun tunnuksen. Myöhäinen rotun virallistaminen johtui sen erityisestä historiasta.

 

Ennen vuotta 1939 Thaimaan kuningaskunta oli tunnettu Siaminaan ja silloiset matkamiehet kertoivat nähneensä töpöhäntäisiä kissoja. Oletettavasti he näkivät kyseisen rotun esivanhempia, joita pidettiin prinsessojen ja luostareiden vahteina, munkit mm. uskoivat kissojen suojelevän heidän aarteitaan. Mekong bobtailit olivat pitkään muissa maissa tuntemattomia, koska siamilaiset yrittivät pitää rodun salassa. Kissoja ei luovutettu vierasmaalaisille, eikä niitä saanut viedä maasta. Uskotaan, että rotu levisi maailmalle silloin kun Siamin kuningas antoi yhden mekong bobtailin Venäjän keisarille lahjaksi.

Virallisen standardin mukaan (WCF 2004) mekong bobtaililla on kirkkaansiniset silmät ja sen tulee olla turkin väritykseltään siamilainen musta- tai punainen naamio. Jalkojen ja hännän tulee olla samanvärisiä kun naamion. Turkissa saa olla myös raidallista väritystä sillon kun kissan kasvojen väritys muodostaa ”H” kirjaimen. Naaraskissat voivat olla myös kilpikonnavärisiä. Kissoilla on hännässä enintään viisi, hyvin liikkuvaa nikamaa. Mekong bobtaileilla on lyhyt, kiiltävä, tiivisti ihoa myötäilevä silkkinen turkki; pienet korvat, roomalainen nenä ja suora otsa. Rotu on pitkäikäinen, kissojen elinikä on noin 18-25 v.

 

Mekong bobtail-kissoja sanotaan viisaiksi. He ilmaisevat epäluottamusta, esim. vieraisiin ihmisiin, seuraamalla ja tarkkaillemalla niitä, muistuttaen vahtikoiria.

MekongBobtail.png
bottom of page